latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:02 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Зидан: Против Дортмунда као да је финале

Тренер фудбалера Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да његова екипа у предстојећу утакмицу с Борусијом из Дортмунда у Лиги шампиона улази као да је финале.
Зинедин Зидан - Фото: getty
Зинедин ЗиданФото: getty

Реал Мадрид игра у сриједу од 20.45 на свом стадиону против Борусије из Дортмунда, утакмицу посљедњег, шестог кола Групе Ф у Лиги шампиона. Актуелном прваку Европе је потребна побједа за прво мјесто у групи, пошто има два бода мање од њемачке екипе.

"То је за нас финале. Играмо на нашем терену, пред нашим навијачима посљедњу утакмицу у групи и надам се да ћемо приказати добру игру. Потпуно смо концентрисани на утакмицу. Покушаћемо да освојимо прво мјесто у групи. Видјећемо како можемо да им се супротставимо, да дођемо иза дефанзваца и рано постигнемо гол", рекао је Зидан.

Реалу би био довољан бод да изједначи клупски рекорд од 34 узастопне утакмице у свим такмичењима без пораза.

"Краљевски" клуб није изгубио од априла и утакмице са Волфсбургом у четвртфиналу Лиге шампиона.

Упитан о промјенљивој форми нападача Карима Бенземе, Зидан је рекао да његов сународник добро тренира.

"Он је добар играч. Може да нам понуди много више, али то може и остатак екипе. У неким утакмицама нам треба више од Карима Бенземе, али то ме не забрињава. Он напорно ради, има добар став на тренингу и покушава да одигра добро у свакој утакмици", рекао је Зидан.

Бенезма је прошлог мјесеца постигао побједоносни гол против Спортинга у Лиги шампиона, али су навијачи и медији критиковали његову игру у великом дербију против Барселоне прошле суботе.

"Он нема проблем, може да игра добро, а у неким утакмицама је његова игра испод очекивања. Можда смо против Барселоне од њега очекивали више... Али нећу да судим о играчу који је можда имао само лош дан", рекао је Зидан.

Извор: РТС