latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:01 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Бањалука: Богат програм прославе Нове године (ВИДЕО)

Овогодишњи носиоци програма испраћаја старе и дочека Нове године на отвореном у Бањалуци су: Тијана Дапчевић, Александра Радовић, Лукијан Ивановић и Душан Свилар.
Бања Лука: Нова година - Фото: РТРС
Бања Лука: Нова годинаФото: РТРС

И за најмлађе суграђане припремљено је два сата интересантног програма, који почиње 31. децембра у 11 часова, када ће на Тргу Крајине наступити Дјечији хор “Врапчићи“, вокални солисти “Звјездице“, плесне групе и Дједа Мраз.

- Овогодишњи празници у Бањалуци биће разноврснији и богатији, и по обиму и по садржају“, изјавио је данас новинарима градоначелник Игор Радојичић, послије сједнице Организационог одбора. Град Бања Лука организује прославу новогодишњих празника преко својих институција – Туристичке организације и Културног центра Бански двор.

Новина је да ће се бина за прославу Међународне нове године налазити на главној саобраћајници, између парка “Петар Кочић“ и хотела “Палас“. Саобраћај на том дијелу улице биће затворен од 30. децембра од 12 часова па до уклањања бине 1. јануара. У та два дана, то ће бити пјешачка зона посвећена обиљежавању и прослави Нове године – казао је градоначелник Радојичић.

Како је прецизирао, програм прославе почиње 31. децембра у 20 часова наступом Лукијана Ивановића, од 21 час наступиће Душан Свилар, након тога од 22 часа Александра Радовић и од 23.30 часова услиједиће наступ Тијане Дапчевић са бендом.

-Одавно нисмо имали серију овако познатих извођача који ће обогатити садржај и омогућити да се у нову 2017. годину уђе на један весео и квалитетан начин – нагласио је градоначелник, који се овом приликом захвалио компанији “м.тел“ која ће бити спонзор дијела ових догађаја и која ће омогућити да град буде украшенији.

На прославу Међународне нове године надовезаће се обиљежавање Дана Републике 8. и 9. јануара, јер ће у Бањалуци бити централни догађаји обиљежавања овог значајног датума.

Програм обиљежавања новогодишњих празника у Бањалуци започиње већ сутра, отварањем “Зимзограда“, који ће трајати све до 5. јануара и који ће посјетиоцима понудити бројне садржаје. Зависно од програма “Зимзограда“, у ужем центру града у вечерњим часовима биће мијењан режим саобраћаја.

Извор: banjaluka.rs.ba