latinica  ћирилица
06/12/2016 |  14:24 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Значај Дигиталне трансформације у Српској (ВИДЕО)

Друга Tech Hosted by LANACO конференција отворена је у уторак 6.децембра, у Технолошком центру компаније LANACO , гдје су се представили појмови и значај Дигиталне трансформације.
Ланако - конференција - Фото: РТРС
Ланако - конференцијаФото: РТРС

Дигитална трансформација је сигуран мост између компаније и клијената, која доноси фундаменталну промјену пословања XXI вијека. Најбоља рјешења, процјене и паметне потезе на глобалном тржишту IТ индустрије представљена су на овој конференцији.

Биљана Војводић помоћник министра науке и технологије у Влади Републике Српске, исказала је задовољство да је ова конференција препознала значај Дигиталне трансформације у Републици Српској.

“Будућност Републике Српске је у IТ свијету. Велика ми је част и задовољство да отворим овакву конференцију, поготово када видим младе људе који имају све више интересовања за ову грану привреде. Министарство науке и технологије Републике Српске, труди се да што више јавних предузећа, као и министарстава пређе на Дигитално пословања и подржи један процес под називом Дигитална трансформација. Надам се да ће овакве конференције постати традиција у нашем друштву, који има пуни потенцијал за креативна и боља рјешења за будућност,“, додала је она.

Драган Нинић менаџер за развој пословања компаније LANACO рекао је присутнима да је велика част одржавати Tech Hosted by LANACO конференцију у новом дому LANACO компаније.

“Велико ми је задовољство што се овогодишња Tech Hosted by LANACO конференција, одржава у новом дому компаније LANACO , Технолошком центру. Наша намјера и циљ је да ова конференција прати актуелности и садржаје на глобалној ICT мапи, као и да буде дебатни клуб између корисника и глобалних IТ компанија, са циљем квалитетног преноса знања и вјештина на заједницу Босне и Херцеговине. Ово је јединстве конференција у Босни и Херцеговини и региону, с обзиром да окупља највеће глобалне IТ компаније које креирају процес Дигиталне трансформације“, додао је Нинић.

LANACO, конференција (Фото: РТРС)

Компанија LANACO данас је потписала и меморандум о разумјевању између компаније Microsofta и LANACO , који дефинише њихове заједничке активности у сегменту дигиталне трансформације на територији Босне и Херцеговине.

Марко Филиповић регионални менаџер Microsofta серивса, нагласио је да је ово логичан слијед, пошто је LANACO највећи партнер Microsofta, и да Дигиталну трансформацију раде на територији Босне и Херцеговине, али и региона.

“Кључне теме које у посљедње време чујемо како у послу, тако и у приватном животу су трансформација, нове технологије и иновације. Трансформација је постала веома битна за појединца, као и за компаније и државе. Потписивањем данашњег меморандума о разумијевању Microsofta БиХ се заједно са компанијом LANACO обавезује да ће радити на промоцији дигиталне трансформације унутар академске заједнице, у циљу стварања и подизања потенцијала јавног сектора кроз кориштење капацитета LANACO Technology Центра. Активности које ће уследити у наредном периоду ће обухватити све сегменте друштва почевши од универзитета, преко институција јавног сектора до бизнис субјеката из којих ће сигуран сам произаћи веома успешне приче и примјери институција и компанија које су схватиле значење дигиталне трансформације уз кориштење савремених технологија“ закључио је Филиповић.

Tech Hosted by LANACO конференција започела је првим даном који је Студентски дан, који је посвећен студентима и њиховим интересовањима за IТ свијет.

Други и трећи дан резервисан је за вендоре и пратнере попут Microsoft, Huawei, Oracle, Cisco, Fujitsu, Real security, HP, EMC2, Vmware, Fortinet, Kaspersky, Kyocera и свих осталих који су помогли да ова конференција буде сваке године све боља и интересантнија.