latinica  ћирилица
06/12/2016 |  14:09 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Чубриловић добитник награде "Kапетан Mиша Aнастасијевић"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић добитник је престижне награде "Капетан Миша Анастасијевић" за јачање демократије и парламентарног живота у Српској.

Награда ће му бити уручена сутра у 17.30 часова на свечаности у Народном позоришту Српске у Бањалуци, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Баштинећи заједничке вриједности српске историје, културе и предузетничког стваралаштва, Привредна комора Републике Српске, Универзитети у Бањалуци и Новом Саду и Медиа инвент из Новог Сада додијелили су признања најбољима у Републици Српској у областима стваралаштва, друштвеног ангажмана и пословања.

У образложењу одлуке наводи се да је републичко признање "Капетан Миша Анастасијевић" са правом припало предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу у категорији - Јачање демократије и развој парламентаризма у Републици Српској.

"Политичар који комуницира са свим политичким опцијама, председник парламента чија врата су отворена за све представнике јавног и политичког живота, Недељко Чубриловић је човек који улогу председника Народне скупштине ставио изнад партијске и тако неоспорно ојачао демократски капацитет Републике Српске", наводи се у образложењу.

Награде "Капетан Миша Анастасијевић" додијељене су бројним угледним и значајним личностима и успјешним привредницима.

Ово признање се у Србији додјељује привредним и друштвеним ствараоцима од 2000. године, а већ пет година и на Дунавском бизнис форуму најбољим привредницима из 14 земаља Подунавља.

Међу ранијим добитницима овог високог признања су и један од најцјењенијих српских хирурга у свијету академик Зоран Кривокапић, редитељ Емир Кустурица, глумица Мира Бањац, прослављени виолиниста Јован Колунџија, атлетичарка Ивана Шпановић, премијер Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, власник МК групе Миодраг Костић, генерални менаџер Хемофарма Роналд Селигер и многи други.

Извор: СРНА