latinica  ћирилица
06/12/2016 |  13:25 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Дервента: Усвојен Нацрт буџета за сљедећу годину

Одборници Скупштине општине Дервента усвојили су данас Нацрт буџета за сљедећу годину, у износу од 13.292.710 КМ, што је за 7,1 одсто или 808.384 КМ више у односу на овогодишњи буџет.

Вршилац дужности начелника Одјељења за финансије општине Дервента Зденка Чечавац рекла је новинарима након сједнице да су за израду буџета кориштене анализе и показатељи из претходног периода, првенствено процјена извршења буџета за период јануар-септембар ове године.

Према њеним ријечима, при изради Нацрта буџета разматрани су и захтјеви и жеље буџетских корисника, као и пројекције из Документа оквирног буџета Републике Српске за период 2017-2019. године.

У образложењу Нацрта буџета за наредну годину пише да је смањење укупних прихода у односу на процјену извршења буџета за ову годину посљедица кредитног задужења које је реализовано у текућој години.

Одборници СО Дервента усвојили су данас и ребаланс буџета за ову годину, као и извјештаје о извршењу буџета за шест и девет мјесеци текуће године.

"Циљ ребаланса буџета за текућу годину био је уравнотежење буџетских прихода и расхода ради реалнијег буџетског оквира који износи 14.836.380 КМ и мањи је за 4,9 одсто или 582.000 КМ у односу на основни буџет. То је реално и можемо бити задовољни оквиром буџета за текућу годину", рекла је Чечавац.

Пред одборницима је до половине овог мјесеца још једна радна сједница на којој ће бити усвојен коначан изглед буџета за сљедећу годину, а о термину одржавања те сједнице одредиће се Колегијум СО Дервента на данашњој.

Извор: Срна