latinica  ћирилица
06/12/2016 |  13:18 | Аутор: РТРС

Вечерас отварање изложбе "Република Српска на картама"

Помоћник министра за урбанизам и просторно планирање Републике Српске Драган Јевтић отвориће вечерас у Бањалуци изложбу "Република Српска на картама", поводом Међународне године мапа, најављено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске.
Карта БиХ - Бања Лука - Фото: РТРС
Карта БиХ - Бања ЛукаФото: РТРС

Обиљежавање Међународне године мапа у Републици Српској организовано је кроз низ догађаја у децембру, а главни циљ овог пројекта је указивање на значај мапа у свакодневном животу и картографије у струци и науци.

Учесници у пројекту су Институт за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет и Природно-математички факултет Универзитета у Бањалуци, под покровитељством Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске.

У саопштењу се наводи да је Међународна година мапа настала на иницијативу Међународне картографске организације и Одбора УН за управљање информацијама о глобалном геопростору како би била истакнута важност мапа и карата у животима људи, њихово мјесто у друштву, улога у историји и важност за будућност.

Обиљежавање године мапа је званично почело у августу прошле и трајаће до краја ове године.

Отварање изложбе заказано је за 19.00 часова у Културном центру Бански двор.

Извор: СРНА