latinica  ћирилица
06/12/2016 |  12:57 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Важност примјене препорука из ревизорских извјештаја

Представници Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске разговарали су данас у Бањалуци са представницима Рачунског суда града Беча о изазовима у функционисању система ревизије јавног сектора и важности примјене препорука наведених у ревизорским извјештајима.
Бањалука: Представници Одбора за ревизију - Фото: СРНА
Бањалука: Представници Одбора за ревизијуФото: СРНА

На састанку посебна пажња посвећена је начину и моделима праћења контроле препорука датих у ревизорским извјештајима, саопштено је из Одсјека за односе са јавношћу Народне скупштине.

Наглашена је и потреба размјене искустава Одбора за ревизију Народне скупштине и Рачунског суда града Беча, те важност провјере примјене препорука датих у ревизорским извјештајима.

На састанку је било говора о стандардима и будућим правцима развоја екстерне ревизије, а потпредсједница Народне скупштине Жељка Стојичић упознала је госте са начином рада Одбора за ревизију Народне скупштине, његовом улогом, те сарадњом који има са Главном службом за ревизију јавног сектора Републике Српске.

Делегацију Рачунског суда Беча чинили су главни ревизор Петер Полак и Елвира Франта, а састанку је присуствовао и главни ревизор за ревизију јавног сектора Републике Српске Душко Шњегота.

Полак је похвалио трогодишњу сарадњу са Главном службом за ревизију јавног сектора Републике Српске, појаснио изазове, домете и ограничења са којима се у раду среће Рачунски суд града Беча и нагласио важност размјене искустава и потребе да ревизори наставе рад у којем неће бити повлаштених - ни институција, ни појединаца.

Састанку су присуствовалки представници Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске Жељка Стојичић, Марко Видаковић и Славко Глигорић.

Извор: СРНА