latinica  ћирилица
06/12/2016 |  12:30 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Трнинић: 2018. почиње изградња ауто-пута Бањалука- Приједор- Нови Град

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да би у 2018. години требало да почне изградња ауто-пута Бањалука-Приједор-Нови Град.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Он је на сједници Народне скупштине Републике Српске, у оквиру тачке Актуелни час, рекао да је тај путни правац у оквиру мреже ауто-путева предвиђене планом Владе Српске.

"Воде се интезивни разговори са кинеским партнерима који су исказали интерес да учествују у изградњи ауто-путева у Српској. Који ће пројекат бити први и који ће се ауто-пут почети градити, зависи од процедуралних радњи", навео је Трнинић у одговору на питање посланика Душка Ивића о томе да ли ће 2018. почети изградња тог ауто-пута.

Трнинић је рекао да је питање режима преласка лица на међуграничном прелазу на мосту Зворник-Мали Зворник у надлежности Министарства безбједности БиХ, односно њихове надлежне Комисије за интегрисано управљање границама.

"Ми можемо само иницирати код тог министарства да се ово питање ријеши", рекао је Трнинић одговарајући на посланичко питање Душице Савић /СНСД/, која је навела да је по основу споразума из 2007. године на том мосту важећи режим прелаза грађана који имају само личне карте Зворника и Малог Зворника, а остали се упућују на други прелаз.