latinica  ћирилица
06/12/2016 |  11:36 | Аутор: РТРС

Тениски аналитичари: Ана Ивановић највеће разочарање у 2016.

Тениски аналитичари са реномираног сајта "тенис ворлд" оцијенили су да је Ана Ивановић највеће индивидуално разочарање у 2016. години.
Ана Ивановић на Вимблдону (Фото: Jon Buckle/AELTC) -
Ана Ивановић на Вимблдону (Фото: Jon Buckle/AELTC)

Аналитичари су направили листу 10 највећих разочарања тениске године, а на прво мјесто су ставили мноштво отказа и повреда са Ролан Гароса, који је по њима био никад слабији.

Међутим, прво конкретно име на листи, први индивидуални промашај је - Ана Ивановић. Она је стављено на друго мјесто, са објашњењем:

-Сезона прелијепе Српкиње је разочаравајућа. Бивша побједница Ролан Гароса није могла да пронађе свој ритам и константно је играла испод очекивања. Поред тога, годину је завршила прије времена, да би се опоравила и спремила за 2017. годину.

На трећем мјесту је Ник Киријос због бесрамног понашања на терену, затим слиједе Гаел Монфис са срамном игром против Новака Ђоковића у полуфиналу Ју Ес опена, Серена Вилијамс са очајном сезоном послије Вимблдона, па на шестом мјесту заједно Агњешка Радванска и Симона Халеп са јако лошим резултатима на гренд слемовима.

Седмо мјесто, такође због краха на гренд слемовима, припало је Рафаелу Надалу.

Осмо је "освојио" Новак Ђоковићса објашњењем:

- Ђоковићева 2016. година се дијели на двије половине. Био је неприкосновени владар до Ролан Гароса, да би играо разочаравајуће послије тога. Чак је изгубио и прво мјесто од Ендија Мареја на АТП листи. Послије ужасних шест мјесеци, како ће му кренути у 2017. години?

Марија Шарапова са суспензијом са допинг је завршила на деветом мјесту, а најмање разочарање у ових топ 10 је Роџер Федерер, који је малтене пропустио цијелу сезону због повреда.

Извор: Информер.рс