latinica  ћирилица
06/12/2016 |  11:20 ⇒ 11:21 | Аутор: РТРС

Мерцедес: Размишљамо и о Алонсу

Шампион Формуле 1 у конкуренцији конструктора екипа Мерцедес потврдила је да је заинтересована за довођење двоструког шампиона Фернанда Алонса из Мекларена.
Мерцедес Ф1 W06 (ФОТО: www.mercedes-benz.com) -
Мерцедес Ф1 W06 (ФОТО: www.mercedes-benz.com)

Свјетски шампион Нико Розберг прошле недеље је неочекивано саопштио да се повукао, а Мерцедес мора што прије да ангажује новог возача како би се припремио за предсезонска тестирања која почињу у фебруару.

Сви искусни и квалитени возачи су под уговорима за наредну сезону, па се Мерцедес суочава са проблемима.

"Морамо да узмемо у обзир Фернанда. Он је возач кога много поштујем, комбинација талента, брзине и искуства. Он има све. Али, има уговор са Меклареном и морамо да видимо које су нам друге могућности", рекао је директор Мерцедеса Тото Волф за Скај Спорт.

Челник Мекларена Зек Браун рекао је да екипа нема намеру да пусти Алонса, који наредне сезоне улази у последњу годину трогодишњег уговора.

"Имамо уговор са Фернандом и он је задовољан. Наравно да жели да побјеђује, као и ми, али нисам забринут око таквог сценарија (одлазак)", рекао је Браун.

Четвороструки светски првак Себастијан Фетел из Ферарија рекао је да неће напустити италијанску екипу, а није реално ни да ће Ред Бул пустити своје возаче Макса Верстапена и Данијела Рикарда, чак иако неко од њих жели да оде.

Како је навео Скај, Мерцедес ће морати да бира између младих возача из свог развојног програма Паскала Верлејна и Естебана Окона. Обојица су у тек завршеној сезони возили за Манор, а Верлејн је био и тест возач Мерцедеса.

"Задржаћемо постојећи систем. У нашој екипи ће обојица возача имати исти статус и једнаке прилике. То дугујемо навијачима. Међу возачима не можете имати хијерархију", рекао је Волф.

Извор: Б 92