latinica  ћирилица
06/12/2016 |  10:11 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

И Лука Модрић под истрагом због утаје пореза

Репрезентативац Хрватске и првотимац Реал Марида Лука Мордрић нашао се на списку фудбалера који су оптужени за утају пореза у Шпанији.
Лука Модрић (Фото: insidespanishfootball.com) -
Лука Модрић (Фото: insidespanishfootball.com)

Како су објавили шпански медији, а преносе скоро сви хрватски портали звијезда Реал Мадрида је под истрагом јер није пријавио приходе од неколико милиона евра у периоду од 2013. до 2014. године.

Он је само један у низу фудбалера који су се нашли у центру скандала, а лик хрватског фудбалера пуни ступце у шпанским медијима већ данима.

Име најпопуларнијег хрватског фудбалера нашло се на списку "Football Leaks", пројекта који од прошле године објавио низ докумената и уговора који откривају прљаве тајне фудбалског бизниса и највећих фудбалских трансфера.

Модрић се под лупом истраге нашао због сумње да је преко луксембуршког рачуна, који је продао маркетиншка права, избјегао да пријави дио прихода за цијеле двије године.

Даља истрага ће показати да ли је Модрић заиста утајио милионски порез од шпанских власти и пошао путем својих саиграча који се због исте ствари већ налазе пред лицем правде.

Подсјетимо, прије неколико дана из истог извора су пред јавности завршиле појединости везане за невероватне зараде Кристијана Роналда који се сумњичи да је утајио 150 милиона евра.

И Леу Месију је већ суђено због утаје пореза, а на удару су били и Нејмар, Маскерано, Ето, али и велики број маркетиншких компанија који за циљ имају само једно - зарадити што више новца.

Извор: Курир