latinica  ћирилица
06/12/2016 |  08:31 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Сребреница: Подјеле у СДА - формиран нови одборнички клуб (ВИДЕО)

За предсједника Скупштине општине Сребреница изабран је Хамдија Фејзић из СДА, а за потпредсједника Радован Павловић из СНСД-а. Након несугласица о начину дјеловања у Скупштини општине, СДА се у том граду подијелила. Пет одборника, који су привржени Садику Ахметовићу, основали су нови клуб у сребреничкој скупштини, предвођен Алијом Табаковићем.
Сребреница: СО - сједница - Фото: СРНА
Сребреница: СО - сједницаФото: СРНА

На сједници Скупштине општине Сребреница данас је изабрано скупштинско руководство и вршиоци дужности начелника одјељења, а због неусаглашености приједлога није изабран замјеник начелника општине и то мјесто остаје упражњено до сљедеће редовне сједнице општинског парламента.

За предсједника Скупштине општине изабран је Хамдија Фејзић из СДА, а за потпредсједника Радомир Павловић из СНСД-а, док ће вршилац дужности секретара Скупштине бити Азра Хасић која је ту дужност обављала и у претходном мандату.

Дужности су разријешени начелници пет општинских одјељења и именовани вршиоци дужности начелника, уз закључак да се најдаље за 60 дана распише конкурс за избор начелника одјељења и секретара Скупштине општине.

Тако је вршилац дужности начелника Одјељења за финансије досадашњи начелник тог одјељења Весна Кочевић из СНСД-а, а вршилац дужности начелника Одјељења за урбанизам и стамбено-комуналне послове Бојан Јосиповић такође из СНСД-а.

До завршетка конкурсне процедуре на челу Одјељења за привреду биће Дане Катанић из СДС-а, а вршиоци дужности Одјељења за општу управу и Одјељења за друштвене дјелатности су Садмир Нукић и Бего Бектић из СДА који су у претходном мандату обављали дужности начелника тих одјељења.

Именовањем вршилаца дужности начелника одјељења завршена је конститутивна сједница, уз закључак да се након краће паузе и сједница неких општинских комисија одржи тематска сједница Скупштине општине на којој би требало да буде донијета одлука о начину примопредаје дужности по истеку мандата функционера, те размотрени План ребаланса буџета за ову и Нацрт буџета општине за идућу годину.

Конститутивна сједница Скупштине ове општине прекинута је 1. децембра на захтјев одборника Савеза СДА-СББ-СБиХ.

У међувремену је дошло до раскола у том савезу и сребреничком СДА, па су два одборника те странке у скупштинској већини, а осталих пет је обавијестило Скупштину да ће бити у опозицији и дјеловати као посебан клуб јер, како је рекао њихов представник Алија Табаковић, "не желе да издају бошњачке интересе".

Централа СДА подржала је актуелног предсједника те странке у Сребреници Хамдију Фејзића и одборнике који су приступили скупштинској већини у овој општини.

Фејзић је захвалио одборницима на указаном повјерењу и рекао да ће радити поштено, у складу са законом и у интересу свих грађана који живе у Сребреници.

Извор: РТРС/Срна