latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:51 | Аутор: РТРС

Ђурић: Близу смо пласмана у други круг, али одбрана мора бити боља

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић оцијенила је да се њена екипа налази на прагу пласмана у другу фазу Европског првенства, као и да се у наредној утакмици против Шпаније мора поправити игра у одбрани.
Драгица Ђурић - Фото: РТС
Драгица ЂурићФото: РТС

"Не можемо са сигурношћу да тврдимо да смо се пласирали у другу фазу, али постоји велика вјероватноћа. То нам је и био циљ. Побједа је битна на психолошком плану, али ја сам од старта тврдила да утакмица са Словенијом не мора да буде пресудна, да се могу десити још нека изненађења, можда оне побједе некога. Не одустајем од тога да наш адут мора да буде одбрана. Имамо много материјала и простора да то исправимо већ против Шпаније", рекла је Ђурићева за сајт Рукометног савеза Србије.

Женска рукометна репрезентација Србије побједила је Словенију у првом колу Европског првенства у Шведској, а у недељу их очекује дуел са Шпанијом у другом колу Групе А.

"Одбрана дефинитивно мора да буде боља. Не могу да замјерим играчицама. Имале су оптерећење те прве утакмице, замор од пута који је био јако напоран. Било је ту ствари које не личе на њих и сигурна сам да ће то боље изгледати. Нормално, било је и грешака које се не смију понављати и које морамо исправити", додала је она.

Шпанија, освајач сребрне медаље са ЕП 2014. године и шестопласирана екипа Олимпијских игара из Рија, поражена је у првом колу од селекције домаћина са 19:25.

"Нису личиле на себе, али то ништа не значи. То не значи да се против нас неће борити као лавице. Мотивишући фактор може бити тај пораз. Сигурно је да ће дати све од себе да нас побједе, али са друге стране, желимо да покажемо да побједа над Словенијом није била случајност и да имамо квалитет. Све ћемо урадити да парирамо у тој утакмици, а ако нам се укаже прилика, и да побједимо", рекла је Ђурићева.

Утакмица другог кола Групе А Европског првенства између Србије и Шпаније игра се у уторак од 18.30 у Стокхолму.

Извор: РТС