latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:47 ⇒ 16:57 | Аутор: РТРС

Вучић: Стабилно и чврсто финасирање, реално скројен буџет

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је за 2017. годину предвиђен најнижи буџетски дефицит у савременој историји Србије од 69,1 милијарде динара, што је 1,7 одсто бруто домаћег производа (БДП).
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Премијер Србије рекао је током расправе о буџету за 2017. годину да је ово најбоље кројен, а реално скројен буџет.

Приједлог буџета Србије за 2017. подразумијева да АП Војводина добије 7,3 одсто средстава из државне касе, објаснио је Вучић.

Вучић је, у обраћању народним посланицима у Скупштини Србије, рекао да жели да се отвори додатна дискусија о Војводини у Парламенту, истакавши да држава заправо даје покрајини да "ојача оно што Република већ плаћа".

"Нема никаквих суштинских обавеза на нивоу покрајине, јер ми плаћамо и пензије, и плате и путеве и све. Ми дајемо паре да би покрајина исплатила покрајинским инстутуцијама", рекао је Вучић.

Он је као примјер навео и то да ће 465 милиона динара бити уложено у гранични прелаз Батровци, 300 милиона за Келебију, 386 милиона за изградњу новог затвора у Панчеву, 171 милион у складу са Законом о социјалној заштити...

Премијер Србије је оцијенио да не разумије "папазјанију" која је створена по питању укупних средстава којима покрајина располаже. Примијетио је да може да разумије да за то има политичких разлога, али не и економских, да неко овако "замути воду" по том питању.

Извор: РТС