latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:23 | Аутор: РТРС

Беговић: Маровић неће у затвор, јер је на лијечењу

Некадашњи функционер Демократске партије социјалиста Светозар Маровић неће данас започети служење затворске казне у затвору у Спужу код Подгорице јер се и даље налази на лијечењу у Београду, рекао је његов адвокат Здравко Беговић.
Светозар Маровић - Фото: AFP
Светозар МаровићФото: AFP

"Ми смо благовремено поднијели Основном суду у Котору молбу за одгађање уз коју смо доставили медицинску документацију из које се види тежина болести, те да је /Маровић/ упућен на болничко лијечење и хоспитализован", каже Беговић.

Он се нада да ће у наредних неколико дана из суда у Котору стићи рјешење којим се одгађа издржавање казне док Маровићево здравствено стање не буде побољшано.

То што се Маровић данас неће појавити у затвору у Спужу, каже Беговић, неће имати негативне посљедице по његовог клијента јер је суд у законском року обавијештен о разлозима изостанка.

"Процедура је да управа затвора о недоласку осуђеног обавјештава суд. Али, пошто је благовремено достављена документација, суд ће, највјероватније, рећи да се до даљег одгађа његово издржавање казне", рекао је Беговић за црногорске медије.

Маровић је осуђен на казну затвора од годину и 10 мјесеци због продуженог кривичног дјела злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања извршеног на организован начин и продуженог кривичног дјела преваре.

Ријеч је о једном од два споразума о признању кривице који је склопио са Тужилаштвом, а којима је укупно предвиђена затворска казна од три године и 10 мјесеци.

Извор: СРНА