latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:22 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Хаос у Шарлроа, Јанковић узалуд преклињао (ВИДЕО)

Тренер Стандарда из Лијежа Александар Јанковић морао је да користи мегафон како би умирио навијаче у дуелу са Шарлроа у недјељу.
Хаос у Шарлроа, Јанковић узалуд преклињао - Фото: Screenshot/YouTube
Хаос у Шарлроа, Јанковић узалуд преклињаоФото: Screenshot/YouTube

Меч белгијске Жупиле лиге прекинут је 22 минута пре краја након другог прекида због убацивања пиротехнике у терен, при вођство Стандарда 3:1 у Шарлроа.

"Људи молим вас, преклињем вас, не дозволите да други побједи због овога. Помозите нам", молио је Јанковић разуларене навијаче преко мегафона.

Од самог старта утакмице осјећале су се тензије на трибинама, али гол Ђамела Бакара у 12. минуту орасположио је домаће присталице.

Међутим, у наредних 40 минута Стандард стиже до преокрета погоцима Са Орланда и Ишака Белфодила, након чега крећу први нереди у 51. минуту.

Судија Серж Гумен је на кратко прекинио меч јер су гостујући навијачи засули голмана Шарлроа Никоку Пенетоа упаљачима, да би свега неколико минута по наставку игре Орландо другим голом најавио тријумф тима из Лијежа.

Усљедио је нови напад "лудила" гостијућих навијача због чега је судија опет прекинуо игру, када је Јанковић покушао да их умири на раније описан начин.

Утакмица је опет настављена, али су убрзо навијачи Шарлроа засули "пројектилим" голмана гостију Гиљома Умера због чега је Гумиен и дефинитивни прекинуо утакмицу.

Без ове утакмице Шарлроа је шести на табели са 30 бодова, пет више од Стандарда који са Мехеленом дијели позицију.

Уколико меч буде регистрован у користи Стандарда, онда ће бити на свега два бода од великог ривала који је на мјесту које води у плеј-оф за титулу.

Извор: Б92