latinica  ћирилица
05/12/2016 |  14:51 | Аутор: РТРС

Западне земље одговорне за напад на болницу у Алепу

САД, Велика Британија и Француска сносе одговорност за напад милитаната на руску болницу у сиријском граду Алепу, у којем је погинула једна болничарка, а два љекара рањена, рекао је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Алеп  (Фото: Sputnik/ Mikhail Alaeddin) -
Алеп (Фото: Sputnik/ Mikhail Alaeddin)

"Знамо ко је милитантима дао информације и тачне координате руске болнице. Зато одговорност не сносе директни извршиоци који су убили и ранили наше љекаре који су помагали дјеци Алепа", рекао је Конашенков на конференцији за новинаре.

Он је додао да одговорност сносе они који су "створили, нахранили и наоружали звијери прерушене у људе и дали им име `опозиција` да би се оправдали пред својом савјешћу и гласачима", пренио је "Спутњик".

"Да, крваве су руке заштитника терориста из САД, Велике Британије, Француске и њихових симпатизера", рекао је Конашенков.

"Раша тудеј" раније је јавила да су руски љекари настрадали у артиљеријском нападу побуњеника на болницу у Алепу у којој је помоћ пружана становницима источног дијела града, који је ослобођен од милитаната.

Извор: СРНА