latinica  ћирилица
05/12/2016 |  13:51 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Коз.Дубица: Споразум о скупштинској већини СНСД-а, ДНС-а и СП-а

У општинској управи Козарска Дубица данас је потписан споразум о скупштинској већини СНСД-а, ДНС-а и СП-а, чији одборници у Скупштини општине имају 20 од укупно 27 одборничких мандата.
Козарска Дубица: Потписан споразум о скупштинској већини - Фото: СРНА
Козарска Дубица: Потписан споразум о скупштинској већиниФото: СРНА

Споразум су потписали предсједници општинских одбора СНСД-а Јовица Шуман, ДНС-а Дарко Бањац и СП-а Бране Миљатовић, те начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

"У предизборној кампањи потписали смо споразум о заједничком наступу на локалним изборима, а данас споразум о новој скупштинској већини, који је потписан у доброј атмосфери. Овдје постоје пријатељски односи и подјела је извршена на основу изборних резултата, а на моју иницијативу смањен је број општинских одјељења са шест на пет", изјавио је Рељић.

Он је додао да је постигнут споразум о подјели позиција у општинској управи Козарска Дубица, а да ће у петак, 9. децембра, бити одржана прва конститутивна сједница Скупштина општине.

"Услиједиће убрзо и прва радна сједница Скупштине општине, имамо доста матријала, морамо почети радити", рекао је Рељић.

Предсједник ОО ДНС-а Козарска Дубица Дарко Бањац оцијенио је да је било изузетно значајно да се коалициони партнери договоре око функционисања општине Козарска Дубица и неких болних резова који се морају провести.

"Ту наравно апсолутно дајемо подршку начелнику Рељићу око смањења плата, броја одјељења и свега онога што је потребно да се уради да би се буџет Козарске Дубице стабилизовао", рекао је Бањац.

Он је оцијенио да су програми развоја Козарске Дубица свих коалиционих партнера слични, што доказује да каолиција има подршку грађана.

"Битно је да Дубица треба да се окрене према пројектима Владе Републике Српске, пројектима који долазе са нивоа БиХ, према ИПА фондовима и другим међународним организацијама, који могу да допринесу бољем животу грађана Козарске Дубице", рекао је Бањац.

Он је прецизирао да ће ДНС у будућности имати замјеника начелника општине, два начелника општинских одјељења и неколико директорских позиција.

"Надам се да ће бити оправдан наш допринос развоју Козарске Дубице кроз наше људе", закључио је Бањац.

Предсједник ОО СНСД-а Јовица Шуман изјавио је да је на протеклим изборима СНСД доказао да је озбиљна партија која жели да Козарска Дубица буде град у којем сви имају будућност и додао да ће одборници те странке радити за интересе свих грађана.

Он је потврдио да ће у новом сазиву Скупштине општине Козарска Дубица СНСД имати десет одборника.

"Ми ћемо у сарадњи са Владом Републике Српске радити на инфраструктуралним пројектима и смањивати трошкове гдје је год то могуће, од смањења плата, броја одјељења и нажалост радника, а све су то мјере на које нас обавезује и закон и воља грађана која је исказана на претходним изборима", рекао је Шуман.

Он је додао да се мора улагати у привреду и радити на отварању нових радних мјеста, како би се грађани задржали у Козарској Дубици.

Предсједник ОО СП-а у Козарској Дубици Бране Миљатовић потврдио је да ће ова странка своје кадрове имати на функцији потпредсједника и секретара СО.

Извор: Срна