latinica  ћирилица
05/12/2016 |  13:31 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Бивши директор РАРС-а брутално премлатио Бањалучанку?

Слободан Марковић (56) из Бањалуке, бивши директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, ухапшен је јутрос због сумње да је бејзбол палицом претукао 52- годишњу суграђанку, сазнаје портал "srpskacafe.com".
Слободан Марковић (фото: www.srpskacafe.com) -
Слободан Марковић (фото: www.srpskacafe.com)

Како је потврђено у ЦЈБ Бањалука напад се догодио јутро око седам часова у подземној гаражи зграде у улици Светозара Марковића у Бањалуци, а нападач је ухапшен само пар минута након пријаве.

– Због сумње да ју је повриједио слободе је лишен С. М. (56) из Бањалуке, док је жена превезена у Универзитетски клинички центар РС на даље лијечење. Полицијски службеници извршили су увиђај и изузели све предмете и трагове, битне за расвјетљавање наведеног догађаја – рекла је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

Према писању овог портала, мотив напада је био новчани дуг који је је 52-годишњакиња имала према Марковићу. Она је наводно од њега купила стан у спорној згради, али му никада није исплатила цјелокупан износ.

Након што у више наврата није успио да наплати дуг Марковић је одлучио да је нападне. У јутарњим часовима сачекао ју је поред њеног аутомобила у подземној гаражи зграде и када је 52-годишњакиња кренула на посао он је насрнуо на њу и брутално је изударао бејзбол палицом. Након тога је покушао да побјегне. Неколико станара кренуло је за њим, а убрзо је дошла и полиција која га је лишила слободе.

О цијелом случају је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци и напад је тренутно оквалификован као тежи облик изнуде.

Извор: srpskacafe.com