latinica  ћирилица
05/12/2016 |  12:08 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Џемалу Карићу одређен једномјесечни притвор

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор кантоналном тужиоцу Кантона Сарајево Џемалу Карићу, који је ухапшен у оквиру акције "Правда", потврдила је Срни портпарол кантоналног Тужилаштва Азра Бавчић.
Џемал Карић - Фото: klix.ba
Џемал КарићФото: klix.ba

Бавчићева је навела да је притвор одређен због опасности од његовог утицаја на свједоке, прикривања доказа, опасности од понављања кривичног дјела и опасности да би његовим боравком на слободи могло доћи до узнемирења јавности.

У оквиру акције "Правда" 11. новембра ухапшено је 15 лица која се сумњиче за организовани криминал у вези са злоупотребом положаја, повреде закона, прања новца и превара.

Међу приведеним лицима су бивши министар унутрашњих послова такозване Републике БиХ /РБиХ/ Алија Делимустафић, тјелохранитељ некадашњег предсједника РБиХ Алије Изетбеговића Јусо Шкријељ, сарајевски адвокат Емир Карача и службеник општине Стари Град Сарајево Лејла Церић.

Ухапшени су и бивши правобранилац општине Стари Град Суада Хаџић и стручњак за саобраћај Завода за планирање развоја Кантона Сарајево Хајрудин Омербеговић.

Карића су у наставку те акције 25. новембра ухапсили припадници Федералне управе полиције. Њему се на терет ставља организовани криминал у вези са злоупотребом положаја или овлаштења.

Извор: СРНА