latinica  ћирилица
05/12/2016 |  11:58 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Креди Свис планира да отпусти још 1.300 људи?

Креди Свис банкарска група припрема нови програм штедње трошкова, којим се у питање доводи чак 1.300 радних мјеста у Швајцарској, пише лист Швајц ам Зонтаг.
Креди Свис (фото:politika.rs) -
Креди Свис (фото:politika.rs)

План ће бити објављен у сриједу, када банка има свој дан инвеститора у Лондону, тврди овај дневник, не наводећи извор информације, преноси агенција "Блумберг њуз".

Креди Свисова пословна јединица у Швајцарској можда ће бити смањена за додатних 1.000 до 1.300 радних мјеста, односно између осам и 10 одсто запослених у њој, наводи швајцарски дневник.

Из Креди Свиса нису одговорили на захтјев да дају коментар о томе. Када је банка објавила реорганизацију прошле године, саопштила је да ће угасити 1.600 радних мјеста у Швајцарској.

Генерални директор Тиђан Тијам је под притиском да повећа резање трошкова. Банка се повукла од скупог трговања дуговима након губитака на високо ризичним улозима раније ове године.

Криза у пословању управљања имовином, који банка, како је сама рекла, жели да повећава, додатно је допринијела потешкоћама у њеном одјељењу за међународна тржишта, додаје "Блумберг".

Извор: Тањуг