latinica  ћирилица
05/12/2016 |  09:55 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Посланици НС сутра о допунама закона о здравственом осигурању

Народна скупштина Републике Српске на сједници која ће почети сутра разматраће по хитном поступку Приједлог закона о допунама Закона о здравственом осигурању.
Народна скупштина Републике Српске (Фото: gdb.rferl.org) -
Народна скупштина Републике Српске (Фото: gdb.rferl.org)


На сједници ће бити разматрани и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о прекршајима Републике Српске, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о сјемену пољопривредног биља.

На приједлог посланичке групе Напредна Српска требало би да буде разматран Приједлог закона о измјени Закона о радним односима у државним органима и Приједлог закона о измјени Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе.

На дневном реду су и нацрти закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске, о заступању у осигурању и посредовању у осигурању и реосигурању, те о измјенама и допунама Закона о заштити ваздуха.

Народна скупштина Републике Српске разматраће приједлог стратегије и политике развоја индустрије Републике Српске за период 2016-2020. година, извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2015. годину.

Према предложеном дневном реду, биће разматран и извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске за 2015. годину, извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за прошлу годину.

Биће разматран извјештај Агенције за осигурање Републике Српске о стању у сектору осигурања Републике Српске за прошлу годину, извјештај о раду ове Агенције за прошлу годину, те извјештај Агенције за осигурање Републике Српске о финансијском пословању за 2015. годину.

Пред посланицима је и извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о стању на тржишту хартија од вриједности за прошлу годину, извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о раду за 2015. годину, те извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске о финансијском пословању за прошлу годину.

Посланици Народне скупштине Републике Српске разматраће извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду за 2015. годину, извјештај о анализи и плану активности по питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина, те извјештај о сарадњи институција Републике Српске са Хашким трибуналом за прошлу годину.

На дневном реду је и годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ за 2015. годину, извјештај Радио-телевизије Републике Српске о пословању за 2015. годину и План рада за 2016. годину.

Биће разматран и коначни извјештај о реализацији и оцјена Акционог плана за унапређење положаја жена на селу у Републици Српској до 2015. године, приједлог одлуке о усвајању Зонинг плана подручја посебне намјене "Ада" по скраћеном поступку, те приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Њемачкој развојној банци по пројекту изградње вјетроелектране "Хргуд".

Као прва тачка дневног реда предвиђена су посланичка питања предсједнику Владе Републике Српске.

Почетак сједнице је заказан за 10.00 часова.

Извор: Срна