latinica  ћирилица
05/12/2016 |  08:31 ⇒ 08:34 | Аутор: РТРС

Одржан Бечки бал у Београду

Бечки бал, чији су почасни покровитељи српски и аустријски званичници и коме је у име владе Србије премијер Александар Вучић дао пуну подршку и такође преузео покровитељство, одржан је синоћ у хотелу Хајат.
Бечки бал у Београду (фото:Танјуг/DIMITRIJE GOLL/bk) -
Бечки бал у Београду (фото:Танјуг/DIMITRIJE GOLL/bk)

На чувеном Бечком балу било је присутно више од 300 званица из политичког, културног, дипломатског, јавног живота, а организатор тог бала, Дарко Милорадовић, бечлија српског поријекла који је довео бал у  главни град Србије, каже да се Бечки балови организују по читавом свијету и да га је он донио у српску престоницу 2012. године.

Милорадовић је рекао новинарима да му је жеља да у наредним годинама, бал окупи 1.000 људи, али је и истакао да, када су балови у питању, није увијек кључна тема колико има гостију, него је квалитет људи битан.

"Гледајући  госте на нашем балу, може се рећи да ту постоји висок квалитет људи који су дошли", рекао је Милорадовић и додао да балови нису само догађаји гдје треба да се плеше, једе, пије, него су то увијек догађаји који повезују, а у овом случају сва града - Беч и Београд и двије државе Аустрију и Србију.

"Ми имамо и са стране владе Србије и града Београда велику подршку, као што имамо подршку владе Аустрије и града Беча", рекао је организатор.

Почасни покровитељи бала су српски и аустријски званичници међу којима су и министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц, те градоначелник Беча Јохан Гуденус, а у име владе Србије, премијер Александар Вучић дао је пуну подршку и такође преузео покровитељство за овогодишњи бал у Београду.

Извор: Тањуг