latinica  ћирилица
05/12/2016 |  08:23 ⇒ 08:31 | Аутор: РТРС

Бекер: Новак ће се вратити још јачи у 2017.

Била је ово невјероватна вожња... У прошлом времену је Борис Бекер описао трогодишњу сарадњу са Новаком Ђоковићем у опширном интервјуу за "Дејли мејл", што је новинара навело на закључак да "постоји непогрешив осјећај да Нијемац говори о завршетку једног поглавља, а не о писању новог".

Ипак, тренер другог тенисера свијета није одговорио на питање о наставку сарадње.

"Тренутно смо у процесу преговора и не могу вам рећи ништа више од тога. Не бих могао да кажем ни да ни не. Заиста сам уживао у посљедње три године. Не кајем се ни због чега", рекао је Бекер.

Некадашњи велики шампион имао је свашта да каже о свом пулену и паду послије Ролан Гароса, притиску који ће Мареј осјећати на првом мјесту...

Ако се успјешна сарадња оконча, Бекеру ће горак укус у устима остати само због посљедњег меча. "Нисам могао да вјерујем колико је лоше одиграо у финалу Лондона. Новак је дан раније против Нишикорија био на нивоу из првих шест мјесеци. Толико добро може да игра кад је све на свом мјесту. А, Енди се сигурно осјећао као старац послије маратона против Раонића. Мислио сам да смо у доброј ситуацији пред финале, али то је био вјероватно најгори меч који је одиграо откако сам му тренер. Ни сада не знам тачно шта се догодило", каже Бекер.

Њемачки стручњак сматра да ће се Ђоковић вратити још јачи.

"Новак дуго није трпио овакве поразе, па је губитак првог мјеста и финала УС опена можда прави сигнал у право вријеме, како би тренирао боље и био више посвећен. Не кажем да ће опет све побјеђивати, али у 2017. ће се више фокусирати на тенис него у другој половини ове сезоне. Убјеђен сам у то", тврди прослављени тениски ас.

Бекер предвиђа да ће Мареј у мају почети да осјећа притисак.

"Возиће се још неко вријеме на таласу успјеха. Вјероватно ће га то држати у Аустралији и на америчким догађајима у марту, јер то је једини период када је играо лоше ове године. Али, једна је ствар да играш кад немаш ништа да изгубиш, а потпуно друга када имаш, на примјер прво мјесто на свијету. Очекивања су већа", сматра Бекер.

Нијемац подсјећа да се у Риму и Мадриду ове године осјетило да долази "нови момак у град". Мареј је дизао форму, Ђоковић је падао послије освајања Ролан Гароса.

"Доминанти играч има право на паузу. Борг се повукао у 26, Агаси је имао неколико дужих пауза, као и ја. Погледајте Тајгера Вудса и Леа Месија послије Мундијала прије двије године. То је најприроднија ствар за врхунског спортисту. Новак је имао пуно право да узме тајм-аут и посвети се породици. Људи заборављају да је до таквог успјеха могуће доћи само када си себичан и усмјерен само на један циљ. А, послије неколико година такав живот постаје једно усамљено мјесто", закључио је Бекер.

 Нема више велике четворке

Борис Бекер сматра да су мале шансе да се Роџер Федерер и Рафаел Надал врате на највиши ниво.

"Не видим како би велика четворка опет могла да постоји. Видим Новака и Ендија изнад свих и друге који се приближавају, попут Тима, Кирјоса, Гофана, Раонића..."

Извор: Дејли мејл, Вечерње новости