latinica  ћирилица
05/12/2016 |  08:07 | Аутор: РТРС

Данас хладно, дневна температура од три до седам степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно, уз дневну температуру ваздуха од три до седам, на југу до 13 степени Целзијусових.
Небо - Фото: РТРС
НебоФото: РТРС

Јутрос је хладно, уз мраз у већини предјела, на западу је промјењиво до претежно облачно, а у осталим предјелима ведро. Око ријека и по котлимана на сјеверозападу и истоку има магле.

Током дана биће сунчани периоди и сунчано вријеме, те прохладно, а у појединим мјестима с дужим задржавањем магле ће остати хладно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјењив вјетар, поподне слаб јужни.

Дневна температура ваздуха од три до седам, на југу до 13 степени Целзијусових, у вишим предјелима и мјестима са маглом око нуле.

Температура ваздуха измјерена јутрос у 8.00 часова: Соколац минус 11, Рудо минус девет, Вишеград минус осам, Источно Сарајево, Хан Пијесак и Бијељина минус седам, Чемерно, Фоча, Сребреница, Зворник и Добој
минус шест, Гацко, Невесиње и Котор Варош минус четири, Калиновик и Србац
минус три, Мањача, Клековача, Кнежево и Дринић минус два, Мркоњић Град, Мајевац, Шипово, Крупа на Врбасу и Бањалука минус један, Градишка и Крупа на Уни и Приједор нула, Рибник и Нови Град један, Требиње три степена Целзијусова.

У Хан Пијеску јутрос у 8.00 часова измјерена су четири центиметра снијежног покривача.

Извор: СРНА