latinica  ћирилица
05/12/2016 |  07:58 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Сахрањен Дражан Перендија

На мјесном гробљу Бранковићи у Рогатици данас је сахрањен бивши предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Дражан Перендија.
Дражан Перендија (фото: www.visegradlive.com) -
Дражан Перендија (фото: www.visegradlive.com)

У Дому културе у Вишеграду одржана је комеморација.

На комеморацији су говорили замјеник предсједника Предсједништва Борачке организације Републике Српске Милош Лазовић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и ратни командант вишеградске бригаде пуковник Лука Драгичевић.

Лазовић је рекао да је БОРС изгубила великог активисту, прегаоца, борца за истину и правду, једном ријечју великог човјека.

О ратном путу Перендије, његовом доприносу и развоју Борачке организације командант вишеградске бригаде Лука Драгичевић рекао је да је Перендија стартовао као обичан борац у трећој чети вишеградске бригаде, али да је због својих способности касније постављен за командира треће чете и за команданта батаљона у Другој подрињској лакој пјешадијској бригади.

Дражан Перендија је за заслуге због доприноса у борби и раду Борачке организације добио одликовање БОРС-а са повељом. За допринос изградњи комплекса манастира Добрун и споменика вожду Карађорђу одликовао га је његова светост патријарх српски Павле.

Обављао је дужност предсједника општинске Борачке организације, предсједника Предсједништва БОРС-а, директора Друштва БОРС инвест Фонда Републике Српске.