latinica  ћирилица
04/12/2016 |  19:21 ⇒ 19:22 | Аутор: РТРС

Минималац Звезде на дебију на "крову"

Фудбалери Црвене звезде савладали су Вождовац 1:0 (0:0), у Заплањској у 19. колу Суперлиге Србије.
Црвена звезда (Фото:StarSport) -
Црвена звезда (Фото:StarSport)

Минималац црвено-бијелима на дебију на терену на Тржном центру Стадион донеи је бек Душан Анђелковић из слободног ударца у 55. минуту.

Вождовац је у првих 45 минута одлично парирао Звезди чак био и опаснији, али је Стефан Дражић пропустио два зицера испред Филипа Манојловића.

Домаћи ће вјероватно да се жале и што им судија Милан Илић није досудио пенал послије играња Анђелковића руком послије центаршута Асанија у 15. минуту.

Након сјајног ритма у првих 20 минута услиједио је пад темпа у наставку полувремена, без конкретних дешавања пред око 1.500 навијача, да би Звезда до вођства стигла у десетом минуту наставка.

Након сјајног гола Анђелковића са око 20 метара, Звезда је у потпуности затворила игру и прилазе свом голу, није била претјерано опасна испред гола домаћина, али ни голман Манојловић није имао посла с друге стране.

Тек у самој завршници Вождовац је покушао да избјегне пораз, али је Манојловић одлично раговао послије шута Срећковића са ивице казненог простора.

Звезда је побиједила осми пут у посљедњих десет кола, четврти пут у низу је савладала Вождовац, па послије 19 кола има 48 бодова.

Извор: Б92