latinica  ћирилица
03/12/2016 |  16:27 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Коста с два потеза уништио Сити!

Фудбалери Челсија савладали су Манчестер Сити са 3:1 послије преокрета на Етихаду и учврстили се на првом мјесту Премијер лиге послије 14 кола.

Јунак преокрета био је Дијего Коста голом и асистенцијом у року од десет минута средином другог полувремена, уништивши у два дуела Николаса Отамендија.

Сити је повео аутоголом Герија Кејхила у 45. минуту, у првих 15 минута наставка Агуеро и Де Брујне су пропуштали зицере, Белгијанац је погодио и пречку, а тачку на меч ставио је Азар у 90. минуту.

"Грађани" су потпуну немоћ зачинили и прљавом завршницом, Серхио Агуеро због старта ђоном на Давида Луиза добија црвени картон. Овај дуел је изазвао сукоб играча два тима, у којем је посебно претјерао Фернандињо који насрће на мирног Фабрегаса, хвата га за врат и обара на земљу, па и он добија црвени.

Капитен Србије Бранислав Ивановић је остао на клупи за резерве Челсија, док Немање Матића није био у лондонском тиму због повреде мишића.

Челси у сљедећем колу дочекује Вест Бромвич 11. децембра на Стамфорд Бриџу, док ће сити без Агуера и Фернандиња гостовати браниоцу титуле Лестер Ситију дан раније.

Извор: Б92