latinica  ћирилица
03/12/2016 |  12:51 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Вишеград: Реализација пројеката уређења града (ВИДЕО)

Вишеград из године у годину походи све више туриста. Знаменитости као што су ћуприја и Андрићград привлаче туристе из цијелог свијета. У вези с тим нова општинска власт одлучила је да крене у реализацију пројеката уређења града.
Вишеград - Уређење трга - Фото: РТРС
Вишеград - Уређење тргаФото: РТРС

За почетак је одлуком Комуналне полиције наређено уклањање свих бесправно постављених објеката у граду, а међу њима је и бина која је коришћена приликом одређених свечаности.

- Власник бине је општина Вишеград. Комунална полиција је одлучила да наложи њено уклањање, јер је нелегално постављена без одобрења на јавној површини - каже Мирјана Шимшић из Комуналне полиције.

Александар Ђукановић, в.д. начелника Одјељења за урбанизам каже да ће бина, као власништво општине, бити привремено дата на кориштење манастиру Добрун.

Надлежни у општини истичу да постоје планови за уређење Градског трга, али пошто се он налази у близини моста Мехмед паше Соколовића који је под заштитом УНЕСКО, потребне су посебне сагласности.

- Ми ћемо се потрудити да издејствујемо све сагласности, како би трг уредили на начин како то доликује - каже начелник општине Младен Ђурђевић.

У наредном периоду у Вишеграду ће се знатно улагати у инфраструктурне пројекте уређења комплетног града, који би требало да добије нови сјај.