latinica  ћирилица
03/12/2016 |  12:11 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Бијељина: Показна вјежба блокаде града (ВИДЕО)

Припадници ЦЈБ Бијељина јуче су у Бијељини одржали показну вјежбу блокаде града у случајевима извршења тешких кривичних дјела.
Бијељина - Показна вјежба - Фото: РТРС
Бијељина - Показна вјежбаФото: РТРС

Показан је висок степен професионалности и спремности за обављање задатака при чему је указано и на значај сарадње и координације у раду припадника полиције али и сарадње полиције са грађанима.

Показна вјежба припадника ЦЈБ Бијељина имала је за циљ да се брзо и ефикано блокира одређени рејон након што су, како је било предвиђено овом вјежбом, три маскирана лица извршила разбојништво на подручју града. У оваквим и сличним ситуацијама неопходна је координација рада полиције уз руковођење штаба активности на чијем челу се налази начелник ЦЈБ Бијељина Жарко Ћосић.

- Планске активности су спроведене у складу са сачињеним планом блокаде и извршена је једна од варијанти блокаде која је завршена лишењем слободе лица која су покушала да прођу кроз блокирано подручје, чиме су се стекли законски услови за употребу средстава за запречавање - рекла је Александра Симојловић, портпаролка ЦЈБ Бијелина.

Све предузете активности током вјежбе реализоване су успјешно. Доказана је способност припадника ЦЈБ Бијељина, Јединице за подршку, Полицијске станице за безбједност саобраћаја, Полицијске станице Бијељина 1 и 2, Сектора полиције и Сектора криминалистичке полиције да овакав задатак успјешно изврше и у стварним ситуацијама када то налаже борма против криминала, заштите имовине и личне безбједности грађана.