latinica  ћирилица
02/12/2016 |  20:41 | Аутор: РТРС

Хамилтон није изненађен Розберговом одлуком о повлачењу

Троструски свјетски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон признаје да га није изненадила одлука клупског колеге из Мерцедеса Ника Розберга да заврши каријеру.
Розберг, Хамилтон и Рикардо на подијуму у Остину (САД) -
Розберг, Хамилтон и Рикардо на подијуму у Остину (САД)

Розберг је данас, пет дана пошто је освојио своју прву шампионску титулу, саопштио да је завршио каријеру. Та вијест је изненадила свјетску јавност, али не и Хамилтона.

- Ово је први пут за 18 година да је освојио титулу, па због тога нисам био изненађен његовом одлуком. Он жели да се посвети породици, жели још дјеце, а Формула 1 одузима много времена. Да ли ће ми недостајати ривалитет? Наравно - рекао је Хамилтон.

- Почели смо када смо имали 13 година и увијек смо причали о томе да ћемо једног дана постати шампиони. Када сам дошао у Мерцедес, Нико је био тамо, а и о томе смо причали као дјеца - додао је британски возач.

Хамилтон је рекао да за сада не планира да заврши каријеру, али би у блиској будућности могао да донесе такву одлуку.

- Ко зна, можда се и мој крај ближи - рекао је Хамилтон.

Он се до посљедње трке у шампионату борио са Розбергом за шампионску титулу, имао је побједу више од клупског колеге (10), али је сезону ипак завршио са пет бодова заостатка.

Розберг је рекао да је Хамилтону саопштио одлуку о повлачењу прие него што је обавијестио јавност.

- Рекао сам прво Луису, то је исправно. Имали смо толико битака и мислио сам да је коректно да му саопштим одлуку, посебно послије његових лијепих порука на друштвеним мрежама - рекао је Розберг.

Извор: Агенције