latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:31 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Седмо дијете у породици Гајић из Градишке (ВИДЕО)

Начелник општине Градишка Зоран Аџић посјетио је данас у породилишту градишке болнице двадесетдеветогодишњу Ивану Гајић која је родила седмо дијете. Ивана и њен супруг Дражен живе у сеоском домаћинству у Романовцима код Градишке и обоје су незапослени.
Ивана Гајић - Фото: РТРС
Ивана ГајићФото: РТРС

Послије рођења сина Славка, Ивана се осјећа добро и са нестрпљењем очекује поновни сусрет са своја четри сина и двије ћерке. Каже, недостаје јој топлина дома и дјечија граја.

"Па знаш како је када се навикнеш на нешто сваки дан ти је то то и ту нема шта. Ја сам задовољна и живи су и здрави", каже Ивана Гајић.

"Родила је мушко чедо тешко 3 киле и 530 грама, дуго 53 центиметра и пород је протекао у најбољем реду", додао је гинеколог Дејан Пејић.

У Градишци је у 2015. години рођено 357 дјеце, а у текућој 280. У циљу промоције рађања у буџету за идућу годину планирана су средства од 70 хиљада марака.

"Сваком новорођенчету донираћемо поклон бон од 100 конвертибилних марака исто тако у нацрту буџета имамо једну солидну ставку скромних средстава од 10 хиљада марака са којима ћемо подржати младе брачне парове који се одлуче на вјештачку оплодњу", изјавио је начелник општине Градишка Зоран Аџић.

Начелник Аџић је као приоритет навео и запослење за оца Дражена како би се обезбједила минимална средства за егзистенцију овој деветочланој породици.