latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:31 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Стална подршка Српске Србима на КиМ (ВИДЕО)

Предсједник Одбора за помоћ Србима КиМ Милорад Арлов разговарао је у Београду са замјеницима директора за КиМ Жељком Јовићем и Душаном Козаревим о повезивању грађана Републике Српске и Космета.
Акција подршке Српске Србима на КиМ - Фото: РТРС
Акција подршке Српске Србима на КиМФото: РТРС

Разговарано је и о помоћи Српске дјеци на Косову и Метохији, као и о акцији "Спојимо дјецу Бањалуке и Косова и Метохије" и братимљењу неколико основних школа са Космета са школама из Српске. 

Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије, навео је да је разговарано о конкретим приједлозима Одбора за помоћ Србима КиМ из Бањалуке и Републике Српске.

- Намјеравамо да организујемо подјелу Никољданских пакетића дјеци на КиМ. Ова акција организована је захваљујући подршци Министарства просвјете и културе Српске, као и основних и средњих школа - рекао је Арлов.

Жељко Јовић, замјеник директора Канцеларије за КиМ, захвалио се руководству Републике Српске, као и свим институцијама Српске, те свим предузећима и појединцима који су учествовали у овој акцији, али и онима који пружају свакодневну подршку.