latinica  ћирилица
02/12/2016 |  11:56 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Хрватски и српски клуб играли за болесног младића у Вуковару

Вуковар нису само разбијене двојезичне табле, страначка препуцавања, подметања, протести…Доказ томе је и хуманитарна фудбалска утакмица "За Васу" између ХНК Вуковар ‘91, који има префикс "хрватски", и НК Вутекс Слога који пак има назив "српски", а која је организована како би се помогло Василију Сентиванцу (17), који болује од акутне леукемије.
Српски и хрватски фудбалски клуб играли за помоћ дјечаку - Фото: vecernji.hr
Српски и хрватски фудбалски клуб играли за помоћ дјечакуФото: vecernji.hr

"С његовим оцем, који је Србин по националности, годинама сам радио и ова утакмица само је један од резултата тога пријатељства. Желимо помоћи колико можемо томе младићу који је играо за оба клуба", рекао је иницијатор утакмице Давор Томић, иначе хрватски бранитељ за Вечерњи.хр

Славко Бакета, руководилац фудбалске школе Мали Вуковарац, која је при ХНК Вуковар ‘91, рекао је да је циљ утакмице био да се покаже да Васо није сам, те да се живот мора живјети, и то без подјела.

"У нашем клубу није важно ко је које националности. Сваки наш члан је прије свега наш играч без обзира ради ли се о Хрвату, Србину... Уосталом, током година имали смо у тиму више играча српске националности, а неки су били и капетани", рекао је Бакета.

Један од тих је и Данијел Спасић, који је прије неколико година био капитен ХНК Вуковар 91, а данас је капитен НК Вутекс Слоге. Каже да је то било лијепо искуство и да није имао никаквих проблема.

"Овдје смо да помогнемо Васи, а ово је најмање што можемо учинити. Вуковар се треба ујединити, и то не само у оваквим случајевима него и иначе у животу. Није важно ко је што. Прошлост је нешто што се догодило, али ми живимо данас за будућност. Требамо се држати заједно како би овај град опстао", рекао је Спасић.

Извор: Вечерњи.хр