latinica  ћирилица
02/12/2016 |  08:41 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Кормак о мјерама предвиђеним Програмом економских реформи РС

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас с амбасадорком Сједињених Америчких Држава у БиХ Морин Кормак о актуелној економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и процесу европских интеграција.
Састанак Цвијановић - Кормак - Фото: РТРС
Састанак Цвијановић - КормакФото: РТРС

Овом приликом предсједница Цвијановић упознала је амбасадорку Кормак са активностима које Влада Српске проводи у оквиру реализације реформских процеса дефинисаних Реформском агендом и Писмом намјере, а који су у функцији јачања привреде и развоја Републике Српске.

 Разговарано је о мјерама предвиђеним Програмом економских реформи Републике Српске за период 2017-2019. године којим је утврђено девет приорирета, међу којима су управљање јавним финансијама, те запошљавање и тржиште рада.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас током сусрета са америчким амбасадором БиХ Морин Кормак да су међу кључним приоритетима градске власти - поједностављивање процедура и анимирање инвеститора за улагање на подручју Бањалуке.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је током сусрета са америчком амбасадорком да су међу кључним приоритетима градске власти - поједностављивање процедура и анимирање инвеститора за улагање на подручју Бањалуке. Разговрано је и о процесу реструктурисања градског дуга и планираним инфраструктурним радовима у области јавних комуналија.