latinica  ћирилица
07/11/2016 |  07:43 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Предсједник Додик у Шангају са директорима водећих кинеских компанија (ВИДЕО/ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Шангају са директорима и главним менаџерима 11 кинеских компанија.
Додик у Шангају разговарао са директорима кинских компанија - Фото: РТРС
Додик у Шангају разговарао са директорима кинских компанијаФото: РТРС

Важну улогу у приближавању ових компанија Републици Српској игра српско-кинеска компанија СИНО-РС. Договорени су и први кораци у овој сарадњи и потписано је више Меморандума о међусобном разумијевању.

Представници кинеске корпорације "Чајна вотер електрик" најавили су да ће за два до четири мјесеца доставити Српској техничку и финансијску понуду у вези са изградњом хидроелектране "Дабар".

Додик у Шангају разговарао са директорима кинских компанија

Предсједник Додик подсјетио је да је Српска већ почела активности у вези са изградњом тунела на Дабру, односно изградње Хидроелектране "Дабар" инсталисане снаге од 159 мегавата.

Додик у Шангају разговарао са директорима кинеских компанија (Фото: РТРС)

Додик је у Шангају са "Сибиом медикал групацијом" договорио донацију медицинске лабораторијске опреме за Српску, а отворени су и преговори о пресељењу дијела производње компаније у Републику Српску.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик јуче је у Пекингу наставио разговоре са Чајна вотер електрик корпорацијом о почетку реализације пројекта изградње ХЕ Горњи хоризонти.