latinica  ћирилица
27/10/2016 |  17:53 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Маровић на лијечењу у Београду, неће у Спуж

Бивши предсједник државне заједнице Србија и Црна Гора Светозар Маровић, који је оптужен да је као шеф криминалне групе оштетио буџет за неколико десетина милиона евра, сутра неће отићи у Спуж гдје је требало да се јави ради издржавања затворске казне.
Светозар Маровић - Фото: AFP
Светозар МаровићФото: AFP

Адвокат Здравко Беговић рекао је да Маровић неће моћи да преузме позив за издржавање казне затвора јер је већ дуже на лијечењу у Београду.

"Ја сам благовремено послао допис и потребну медицинску документацију предсједнику суда и, према закону, када лице оправдано не може да ступи на издржавање казне, суд може и, по мом мишљењу, треба да донесе одговарајуће рјешење којим ће одгодити издржавање казне. Мислим да је сасвим јасно да је стање мог брањеника веома лоше и да он није способан да издржава казну", рекао је Беговић.

Он вјерује да ће издржавање казне бити одгођено за период потребан да се Маровић опорави, након чега би требало да добије нови позив.

Маровић ће, како предвиђа Споразум о признавању кривице који је потписао, у затвору укупно провести три године и десет мјесеци.

Извор: СРНА