latinica  ћирилица
27/10/2016 |  17:03 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Брамерц од Вучића затражио изручење троје радикала

Премијер Србије Александар Вучић разговарао јеу Београду са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, који је замјерио што Србија није испоручила Хагу троје радикала и затражио њихово изручење у најкраћем року.
Састанак Вучић - Брамерц - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Вучић - БрамерцФото: ТАНЈУГ

"Брамерц је замјерио што Влада и надлежни органи нису испоручили Петра Јојића, Јову Остојића и Вјерицу Радету Хашком трибуналу и тражио да Србија то учини у што краћем року, нагласивши да та обавеза неће нестати", саопштено је из Владе Србије.

Вучић је истакао да је Србија посвећена борби за откривање оних који су починили ратни злочин, њиховом кажњавању, као и да је спремна за пуну регионалну сарадњу у циљу откривања починилаца.

На састанку је било ријечи о извјештају тужиоца за Савјет безбједности УН, чије разматрање се очекује почетком децембра.

Хашки трибунал је оптужио троје радикала због утицања на свједоке и ометања правде у поступку против лидера Српске напредне странке Војислава Шешеља.

Премијер Србије Александар Вучић и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини сагласили су се да је неопходно у најкраћем року примијенити споразуме које су Београд и Приштина постигли у Бриселу, јер то представља основни услов за наставак дијалога и по другим важним темама.

Вучић и Могеринијева су се у телефонском разговору сагласили да је наставак европског пута Србије од суштинског значаја, не само за политичку, већ и за економску будућност Србије, саопштено је из Владе Србије.

Извор: СРНА