latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:44 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

ЦИК: Промијењен број гласова кандидата у Кнежеву и Посушју

Централна изборна комисија БиХ донијела је данас одлуку о трећој измјени Одлуке од 17. октобра о утврђивању и објаљивању резултата локалних избора у БиХ, који се односе на изборне једнице Кнежево и Посушје.
ЦИК - Фото: РТРС
ЦИКФото: РТРС

Одлука је донесена након што је јучерашњим бројањем гласова у Главном центру за бројање у Сарајеву утврђено да је промијењен број гласова код одређених кандидата, а одлука ће се моћи видјети на веб-страници ЦИК-а у 14.00 часова.

На данашњој сједници ЦИК је одбио пет захтјева за поновно бројање као неосноване јер су достављени након истека рока који је био 24. октобра.

ЦИК је одлучио да ће на једној од наредних сједница Колегијум ЦИК-а размотрити да ли је почињено кривично дјело у случају кандидата за начелника општине Велика Кладуша Фикрета Абдића, који је освојио највише гласова на изборима, односно да ли се он могао налазити у Централном бирачком списку.

Чланови ЦИК-а донијели су одлуку о плаћању трошкова достављања изборног материјала у дипломатско-конзуларна представништва БиХ у износу од 2.224 КМ.

Извор: СРНА