latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:33 | Аутор: РТРС

Вучић: Сачувати земљу од спољних проблема

Предсједник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће на данашњој сједници Бироа за координацију служби безбједности бити ријечи прије свега о унутрашњим проблемима, а онда и о другим питањима.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је поручио да је потребно сачувати земљу од спољних проблема и да је за Србију најважније да се очувају мир и стабилност.

"У сваком случају за нас је од кључног значаја очување мира и стабилности пре свега и да говоримо истину, иако у Србији то није увек лако", рекао је Вучић.

Он је новинарима у Београду изјавио и да ће "још видјети начин на који ће се вечерас обратити" јавности по завршетку сједнице.

У Београду ће биће одржана сједница Бироа за координацију служби безбједности о наводној умијешаности држављана Србије у наводном покушају државног удара у Црној Гори.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић најавио је јуче да ће на сједници бити ријечи о свим информацијама до којих је Србија дошла у вези са хапшењем 20 држављана Србије у Црној Гори, али и о дјеловању страних обавјештајних служби на територији Србије.

Група од 20 држављана Србије ухапшена је у ноћи уочи парламентарних избора 16. октобра у Црној Гори под сумњом да су припремали напад на институције те земље и хапшење премијера Мила Ђукановића током изборног дана, а као организатор групе означен је бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић.

Извор: СРНА