latinica  ћирилица
21/10/2016 |  21:21 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Почели "Дани Њемачке" у Београду

Манифестација "Дани Њемачке" је вечерас званично отворена у тржном центру "Стадион" у Београду, а посјетиоци ће у наредна два дана имати прилику да се упознају са њемачком традицијом, културом, гастрономијом и архитектуром.
Њемачка - Фото: ТАНЈУГ
ЊемачкаФото: ТАНЈУГ

Манифестацију је испред Color Press Group,  која је један од организатора, отворила Вања Ковачев, а посјетиоцима су се обратили и секретар Амбасаде Њемачке Јирген Шмид, као и замјеник директора Гете института и руководилац одјељења за њемачки језик, Бернд Шнајдер.

"Желимо да промовишемо вишеструку слику Њемачке. Сматрам да у Србији пуно људи повезује Њемачку само са послом и индустријом, али то је штета, јер Њемачка има пуно лица и нуди пуно тога у туристичком смислу", изјавила је Тањугу практиканткиња Гете института у културном програму, Штефани Клир.

У Њемачкој се, како је навела, налазе велики градови који нуде богату архитектуру, културу, ноћни и културни живот, као и значајне галерије и музеје.

"Са друге стране, имамо та мала сликовита села, гдје људи и дан данас његују своје обичаје, што је јако лијепо и занимљиво за туристе. Имамо и прекрасну природу, ту мислим на Сјеверно море и планине у Баварској, које су потпуно другачије и вриједи их посјетити. Њемачку увијек вриједи посјетити", нагласила је Клир.

Један од организатора манифестације је и Туристичка организација Њемачке, чија је представница за медије Тијана Ђуричић истакла да је примјетан раст интересовања за Њемачку као туристичку дестинацију, и позвала наше грађане да посјете њемачке градове.

Церемонију отварања је уљепшала музика у духу Октоберфеста у извођењу бенда Оберкраинер, а посетиоци СЦ "Стадион" уживали су уз Пауланер пиво и укусне Вурст кобасице.

Током викенда, грађани ће имати прилику да упознају дух Њемачке, и да присуствују промоцији њемачких брендова, изложби фотографија њемачких градова и промоцији Њемачке као популарне туристичке дестинације.

У терминима од 12 и 18 часова, током оба дана викенда, Београђане очекују музички концерти, забавне активности за дјецу , мини модна ревија и концерт њемачке музике , наступ малих балерина и наступ Дечије филхармоније.

За промоцију Њемачке као туристичке дестинације биће задужени Туристичка организација Њемачке и туристичке агенције, док ће за промоцију њемачког језика бити задужен Гете институт.

Туристичка организација Њемачке је у сарадњи са авио-компанијом Луфтханза припремила могућност учешћа у занимљивој наградној игри “Осјетите чаролију њемачке природе“, у оквиру које ће грађани, у периоду од 20. октобра до 14. новембра, моћи да посјете интернет презентацију , гдје ће имати прилику да одговоре на пет питања о Савезној Републици Њемачкој.

Уколико одговори на свих пет питања буду тачни, могуће је освојити повратно путовање у Франкфурт, у економској класи за двије особе, на бази два ноћења са доручком. Промотивна акција траје до 28. новембра када ће се знати ко ће путовати у Њемачку.

Организатори ове већ традиционалне манифестације су Колор прес група, Њемачко-српска привредна комора, Туристичка организација Њемачке, Амбасада Њемачке у Београду и Гете институт.

Извор: Тањуг