latinica  ћирилица
21/10/2016 |  19:53 | Аутор: РТРС

Њемачки краљ меса отвара фирму у Србији

Њемачки краљ меса Клеменс Тенис у понедјељак долази у Београд како би дефинисао услове за улагање у Србију, сазнаје "Блиц".
Месо - Фото: РТРС
МесоФото: РТРС

Домаћин Тенису и тиму његових стручњака биће српски министар пољопривреде Бранисалав Недимовић, с којим треба да се договори о свим детаљима будуће сарадње укључујући и динамику инвестиција од близу 400 милиона евра. Први корак који треба да се дефинише је мјесто на којем би требало да се удари камен темељац за изградњу прве двије фарме у Србији.

Извор "Блица" близак заступницима ове компаније у Србији тврди да Клеменс Тенис има неколико опција за своје објекте, које је током претходне посјете изложио српској страни, а сада очекује да добије одговоре која је од њих изводљива.

- Он је због добре инфраструктуре, квалитета земљишта, али и кадра који би могао да одговори његовим стандардима, таргетирао Зрењанин и околину, као мјесто за камен темељац. За ту локацију је дефинисао и оквире свог бизнис плана на основу којег би Комисија за закуп земљишта требало да му да у најам државно земљиште. Уколико му Београд да зелено свјетло за његове жеље, током ове посјете могли би да се конкретизују услови и динамика прве фазе улагања у Србију. Другим ријечима, он неће одмах кренути са инвестирањем у свих пет планираних фарми, већ ће то урадити са двије - објашњава  саговорник листа Блиц.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић није желио да коментарише сазнања "Блица" ,већ је само кратко рекао да ће наредних дана бити све јасније о улагању Тениса.

Извор: Блиц