latinica  ћирилица
21/10/2016 |  14:34 | Аутор: РТРС

Буфон: Долазак Кинеза у Интер и Милан је пораз за све нас

Капитен Јувентуса Ђанлуиђи Буфон изјавио је да је против великог прилива новца са Далеког Истока и поручио да је долазак нових кинеских власника у Интер и Милан лош за италијански фудбал.

Компанија Сунинг љетос је преузела 70 одсто дионица Интера, док је један кинески конзорцијум у августу потписао прелиминарни споразум са првим човјеком "росонера" Силвијом Берлусконијем око куповине клуба.

- То је пораз италијанског фудбала, земље, традиције и свега осталог. Имамо оно што смо заслужили, нестабилни смо, без осјећаја припадности, а историја много говори. Говорим о италијанском индентитету, послије три деценије налазимо се у тешком тренутку и не можемо да прихватимо да је репрезентација 10. на свијету посљедњих 10 година - рекао је Буфон за Коријере дела Сера.

Великани са Сан Сира посљедњих година су у константном паду, финансијски више не могу да парирају клубовима из Премијер лиге, па ни Јувентусу, због чега су се окренули свјежем кинеском капиталу.

То се све поклопило са идејом предсједника Кине Кси Ђинпинга јер жели присуство своје земље у глобалном спорту, па су поједине компаније већ кренуле у куповину фудбалских клубова попут Интера, Милана, Вест Бромвич Албиона, Хала...

Извор: Танјуг