latinica  ћирилица
20/10/2016 |  20:47 ⇒ 22:40 | Аутор: РТРС

Суарез добио Златну копачку

Желим да захвалим клубу што ме довео и саиграчима који ми олакшавају посао. Циљ екипе је да осваја титуле, поручио је Уругвајац.
Луис Суарез са кћерком и сином - Фото: Screenshot
Луис Суарез са кћерком и синомФото: Screenshot

Фудбалер Барселоне Луис Суарез рекао је да жели да заврши каријеру у том шпанском клубу.

Суарезу је уручена Златна копачка, за најбољег стријелца у прошлој сезони у европским фудбалским лигама. Он је прошле сезоне постигао 40 голова за Барселону у првенству. Награду у Барселони уручила су му његова дјеца Бенџамин и Делфина.

То је други пут да Суарез осваја Златну копачку, пошто је прије двије године то признање подијелио са Кристијаном Роналдом из Реал Мадрида.

- Желим да захвалим Барселони што ме је довела и дозволила да испуним своје циљеве. Саиграчи су имали удио у свим мојим головима. Имам сјајне саиграче који ми олакшавају посао, али не желим ни да умањим своју заслугу, ипак морате да постигнете гол. Надам се да ћу завршити каријеру у Барселони, али морам да будем на највишем такмичарском нивоу - рекао је Суарез.

Он је 2014. године из Ливерпула прешао у Барселону за коју је одиграо 108 утакмица, постигао 93 гола и освојио двије шампионске титуле, два Купа краља, Лигу шампиона, Суперкуп Европе, Суперкуп Шпаније и свјетско клупско првенство.

Захвалио је саиграчима на награди за најбољег стријелца европских лига, посебно Лионелу Месију и Нејмару.

- Морао сам много да се борим у животу, сада покушавам да уживам, да будем срећан и да освајам трофеје. Ја сам у најбољем тиму на свеијту са најбољим играчима. Имате своје циљеве и можете да их остварите, али циљ екипе да осваја титуле је на првом мјесту. Послије тога долазе индивидуалне награде, а ако их ја не освојим освојиће Лео или Нејмар - поручио је Суарез.

Извор. Агенције