latinica  ћирилица
20/10/2016 |  19:11 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Вучуревић и у техничком мандату запошљава нове раднике у Градску управу (ВИДЕО)

Славко Вучуревић и након изборног пораза, у техничком мандату, наставља са контроверзним потезима. Запошљава нове раднике, празни градску касу и покушава да распрода остатак градске имовине.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Да ће посла на санирању посљедица Вучуревићеве владавине бити, свјестан је и новоизабрани градоначелник Требиња Лука Петровић. Посла ће, каже, имати он и његов тим, али и полиција и Тужилаштво. 

Прије четири године када је сјео у фотељу првог човјека Требиња Славко Вучуревић театрално је говорио је вишку радника у градској администрацији и најављивао је отпуштања.

Свог претходника је кривио за такву ситуацију. Када је преузео ту функцију у градској управи је било 174 радника.

Прије неколико мјесеци Вучуревић је направио нову систематизацију рада по којој у градској управи треба да буде запослено- 349 радника!

"Ја бих волио да је господин Вучуревић ово урадио за вријеме свог мандата па да видимо како би се он снашао", каже Србо Шкеро предсједник Синдиката ГУ.

Вучуревић и након избора дијели рјешења новим радницима иако је свјестан да градска управа не може нормално да функционише и са постојећим бројем.

"Ја сам већ рекао, значи, постоје два ограничења за број радника у градској администрацији- то су буџетска средства у плану за 2016. годину , наравно нелегитимно спровођење ребаланса буџета јер нема сагласности Мин. Финансија Владе РС и друго јесте Нови закон о локалној самоуправи. И то двоје ће се примјењивати", изјавио је нови градоначелник Лука Петровић.

Свјесно или не, највећи проблем Вучуревић ће направити онима којима глуми доброчинитеља и које запошљава, јер уколико до отпуштања дође, за то ће кривац бити једино Славко Вучуревић који није поштовао законска ограничења приликом запошљавња- оцјењују упућени у ову проблематику.

Осим тога ових дана Вучуревић покушава да распрода остатак градске имовине, а и немилице празни градску касу.

"Надлежни органи - МУП, Тужилаштво којима ћемо доставити сву документацију ону наравно која показује кршење Закона и нећемо се либити да у томе истрајемо до краја, да нам се такве појаве више никада не појаве на политичкој сцени", напомиње Петровић.

Да Славко Вучуревић неславно одлази са политичке сцене Требиња, сагласна је већина познавалаца политичких прилика у граду. Да ли ће сносити одговорност за свој рад, односно нерад? Будућа власт увјерава да хоће.