latinica  ћирилица
20/10/2016 |  16:19 | Аутор: РТРС

И.Сарајево: Притвор за три лица ухапшена у акцији "Мак"

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за три лица ухапшена у акцији "Мак" због сумње за недозвољену производњу и промет дроге.
Зграда Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву (Фото: sarajevo-rs.com) -
Зграда Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву (Фото: sarajevo-rs.com)

Притвор је одређен за лица чији су иницијали С.Б, Л.С. и Ш.А, док за четвртог осумњиченог Р.Н, који је у бјекству, Суд сматра да приједлог Окружног тужилаштва за његов притвор није основан.

Из Окружног суда потврђено је Срни да је притвор тројици осумњичених одређен због бојазни да би боравком на слободи могли уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати постојеће доказе или трагове важне за кривични поступак, те утицати на свједоке.

Притвор је одређен и због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити или довршити покушано кривично дјело, за шта им може бити изречена затворска казна од три године или строжа.

Полиција Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево у уторак, 18. октобра, у оквиру акције кодног назива "Мак", ухапсила је С.Б, Л.С. и Ш.А. због сумње да су од марта до октобра вршили куповину и набавку марихуане и продавали је већем броју лица на разним локацијама.

На основу наредбе Окружног суда Источно Сарајево, полиција је претресла 14 локација на подручју општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале и Нови Град, Кантон Сарајево.

Том приликом пронађена је одређена количина дроге, ватреног оружја и муниције, експлозивних средстава, одређена количина новца, дигитална вага, већи број мобилних телефона, те већи број СИМ картица.

Извор: СРНА