latinica  ћирилица
20/10/2016 |  15:13 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У петак облачно, киша крајем дана (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме, крајем дана или у вечерњим часовима очекује се јаче наоблачење праћено кишом са запада према централним и источном подручјима, саопштили су метеоролози.

Ујутро се очекује претежно облачно уз слабу повремену кишу, а на истоку промјенљиво облачно и суво, око ријека магловито.

Током дана остаје претежно облачно и свјежије вријеме уз повремену кишу, која ће према вечери јачати и понегдје у Крајини и Херцеговини биће интензивнија, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар слаб до умјерен сјеверозападног смјера, а у Херцеговини слаб до умјерен јужни и југозападни. Јутарња температура од шест до десет степени, на југу од десет до 14 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура од 10 до 16, на југу од 17 до 20 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било умјерено до претежно облачно вријеме, а киша је регистрована у Херцеговини, западним и сјеверозападним подручјима.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница четири степена, Чемерно, Мраковица, Иван-седло и Купрес 11, Фоча, Рудо, Србац, Бањалука, Бихаћ, Зворник и Горажде 12, Мркоњић Град, Рибник, Гацко, Хан Пијесак, Градачац, Сански Мост, Бијељина и Сарајево 13, Дрвар, Ливно и Зеница 14, Калиновик и Невесиње 15, Билећа 16, Вишеград Тузла, Добој и Требиње 17 степени Целзијусових.

У Шипову, Бугојну, Јајцу, Неуму и Стоцу данас у 14.00 часова измјерено је 18 степени Целзијусових, Чапљини 19, Мостару и Сребреници 20 степени Целзијусових.

Извор: СРНА