latinica  ћирилица
20/10/2016 |  14:53 | Аутор: РТРС

Говедарица: СДС не бјежи ни од једне теме

Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица тврди да опозиција није напустила сједницу парламента због тачке дневног реда која се односила на механизам координације, како то кажу владајуће странке.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

- СДС нема разлога да бјежи од било које теме у парламенту Републике Српске, па и када је у питању механизам координације - рекао је Говедарица.

Он је рекао да је опозиција напустила сједницу због тога што предсједник парламента, како каже, на један фларгантан начин није омогућио опозицији да учествује у расправи о извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

Говедарица каже да тај извјештај проказује "хаотично стање, јер је Република Српска у прошлој години забиљежила 191 милион КМ дефицита, уз 78 милиона КМ пренесених обавеза из 2014. године".

На питање да ли је могуће да дође до промјене у Савјету министара БиХ, јер Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ није добио потребну већину у парламенту БиХ, Говедарица је рекао да не види да би могло доћи до неких турбуленција, нити да то може бити неки "камен спотицања" коалиције на нивоу БиХ.

Он сматра да је све ствар договора, а ако до тога и дође, каже он, СДС је апсолутно релаксиран.

- Ово је пети пут да се у једном продуженом року разговара о овој теми и нама је јасно да је повећање акциза на нафту и нафтне деривате нешто што је дефинисано у Реформској агенди коју су прихватили сви у БиХ - истакао је Говедарица.

Извор: СРНА