latinica  ћирилица
20/10/2016 |  14:46 | Аутор: РТРС

За пројекте локалних заједница 800.000 КМ

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске позвала је јединице локалне самоуправе у Српској да до 15. новембра поднесу приједлога пројеката за додјелу бесповратних средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Српској у 2016/2017. години, у износу од 800.000 КМ.
ИРБ РС - Фото: РТРС
ИРБ РСФото: РТРС

Из Министарства управе и локалне самоуправе саопштено је да пола тог износа обезбјеђује Влада Српске из буџета, а другу половину Европска унија посредством Развојног програма УН.

"Минимални износ за пројекат је 50.000, а максимални 100.000 КМ, а пројектне приједлоге могу подносити јединице локалне самоуправе, јавна предузећа или јавне установе чији је оснивач јединица локалне самоуправе", наводи се у саопштењу.

Према одредбама јавног позива, подносилац пројектног приједлога дужан је да обезбиједи средства за суфинансирање реализације пројекта у износу од минимално 25 одсто од укупне вриједности пројекта.

Јавни позив, који је расписан 14. октобра, објављен је у дневним новинама Глас Српске и Еуроблиц, а може се преузети и на интернет страници ИРБ–а и Министарства управе и локалне самоуправе.

Извор: СРНА