latinica  ћирилица
20/10/2016 |  14:34 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Трнинић: ЕК инсистира на процесу убрзавања изградње новог моста на Сави

Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Неђо Трнинић је, гостујући у програму Радија Републике Српске, изјавио да је примио писмо од представника Европске комисије у коме се инсистира на процесу убрзавања изградње новог моста на Сави код Градишке. Додао је да они управо имају виђење да је проблем дефинитивно са хрватске стране.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић је изјавио да је ово министарство реализовало закључке са загребачког састанка у погледу обнове документације која је потребна Хрватској и да очекује убрзавање процеса, пошто је Европска комисија уважила аргументе Републике Српске и продужила рок за кориштење донаторских средстава од 6,8 милиона евра.

Он је иницирао нови састанак са ресорним министрима БиХ и Хрватске и представницима Европске комисије и Европске инвестиционе банке, како би се наставио процес на реализацији пројекта изградње новог моста на Сави код Градишке.

- Ја сам данас добио писмо од њих. Драго ми је да су одобрили прудужење рока кориштења грант средстава. Условљено је да ће нам то укинути ако установе да нема помака. Ова средства су била ограничена до 31.12. Пошто су се увјерили да са наше стране заиста постоји добра воља, они су нам продужили тај рок, али инсистирају на процесу убрзавања пројекта. Они су на свој дипломатски начин ставили до знања да су дефинитивно схватили гдје је проблем, што је нама изузетно битно. Тако да се надам и даљем њиховом ангажовању и условно да кажем и притисцима на хрватску страну да се почне са реализацијом овог пројекта - нагласио је Трнинић, за Радио Републике Српске.